Paylaşılan Klasör Ekleme veya Düzenleme

Önceden tanımlanmış klasörler eklemek veya düzenlemek için Ekle veya Paylaşılan Klasör Düzenle sayfalarını kullanın. Klasör bilgilerini girmeyi tamamladığınızda sayfanın altındaki Tamam’ı tıklatın. Klasör girmek veya düzenlemek istemiyorsanız sayfanın altındaki İptal’i tıklatın.

Paylaşılan Klasör Ayarları

Giriş Dizini

Taranan belgeyi önceden tanımlanan Giriş Klasörü'ne doğrudan göndermek için Kullanıcı Giriş Dizini onay kutusunu seçin.
Metin kutusunda, Giriş Klasörü'nün UNC yolunu içeren LDAP Özniteliği'nin adını belirtin. Varsayılan LDAP Özniteliği adı homeDirectory'dir. Giriş Dizini'ne yönelik uygun ayarları belirlemek için LDAP sunucunuzun yöneticisine başvurun.

Diğer Ad

Önceden tanımlanmış klasör için diğer ad (örn. Takma ad veya görüntü adı) yazmak üzere Diğer Ad alanını kullanın. Bu, kullanıcının aygıtta göreceği addır. Aygıttan klasöre belge gönderirken, kullanıcıların taranan belgelerinin kaydedileceği konumu seçebilmeleri için diğer ad bir onay kutusu seçimi olarak görüntülenir. Diğer ad her önceden tanımlanmış klasör için benzersiz olmalıdır.

Klasör Dizin Yolu

Önceden tanımlanmış klasörde taranan belgenin ve meta verilerin yerleştirileceği dizin yolunu (UNC veya Evrensel Adlandırma Kuralı) yazmak için Klasör Dizin Yolu alanını kullanın. Bu dizin yolu \\anabilgisayaradi\paylasimnoktasi biçiminde olmalıdır. Ana bilgisayar adı, taranan dosyaların yazılacağı sunucu veya iş istasyonunun NetBIOS bilgisayar adıdır. Ana bilgisayar adı en çok 15 yazdırılabilir alfasayısal karakterden veya 192.168.0.1 gibi bir noktalı IP adresinden oluşur vepaylaşım noktası, hedef ana bilgisayarda paylaşımlar yapılandırırken belirtilen paylaşım adıdır.

Dizin yolu adı sorunlarını önlemek için yolları kısa tutmak (150 karakterden az) iyi bir uygulamadır.

1.       Klasörler için dizin yolu uzunlukları, çoğu ana bilgisayar işletim sisteminde 256 karakterle sınırlıdır.

2.       Ana bilgisayar adı 15 karakterle sınırlıdır.

3.       Ana bilgisayar adı ve paylaşım adı bir arada kesme işaretleri dahil 128 karakterle sınırlıdır.

4.       Dizin yolu, dosya adına eklenebilecek çeşitli öğeler için ek yer kalmasına izin verecek uzunlukta olmalıdır. Bunlar arasında dosya adı uzantısı, isteğe bağlı aygıt tanımlı dizin yolu(sabit dosya adı öneki ile belirtilen şekilde), Kullanıcı adını esas alan isteğe bağlı klasör adı ve tekrarlanan dosya adlarını önlemek için gerektiğinde eklenen ek karakterler (07192005190100 gibi tarih ve saat) sayılabilir.

Varsayılan Dosya Adı

Varsayılan dosya adı, kullanıcı bu klasör hedefini seçtiğinde taranan belgeye verilen ilk addır. Kullanıcı bu adı aygıtın ön panelinden gereken şekilde değiştirebilir. Belge hedef klasöre kaydedilirken, dosya adı hedefte zaten mevcut olabilir. Bu durumda, aygıt varsayılan (veya değiştirilen) dosya adına otomatik olarak saat ve tarih bilgisi ekler. Bunun amacı, hedef klasörde benzersiz bir dosya adı oluşturmaktır. 

Kullanıcının kendi başına benzersiz dosya adı oluşturmasını gerektirmediğinden, bu özellik zaman kazanmak için kullanılabilir. Kullanıcılar dosya adının ilk kısmını sağlayabilir ve aygıt hedef klasörde tekrarlanan adları önlemek için otomatik olarak ek bilgileri bu dosya adına ekler. 

Erişim Kimlik Bilgileri

Erişim Kimlik Bilgileri’ni önceden tanımlanmış klasöre erişmek için hangi kimlik bilgilerini kullanılacağını belirlemek için kullanın:

·         Aygıt Kullanıcısının Kimlik Bilgilerini Kullan - Klasöre erişmek için aygıt kullanıcısının kimlik bilgileri kullanılarak, yetkisiz aygıt kullanıcılarının klasöre belge göndermeleri önlenir.

·         Genel Kimlik Bilgilerini Kullan - Klasöre erişmek için bu sayfada belirtilen genel oturum açma kimlik bilgileri kullanılır ve bu durumda tüm aygıt kullanıcılarının bu klasöre erişimleri olur. Genel Kimlik Bilgilerini Kullan seçildiğinde aşağıdaki bilgiler sağlanmalıdır:

 

·         Etki Alanı - Kimlik doğrulaması kimlik bilgileri için kullanılacak etki alanını belirtin.

·         Kullanıcı Adı - Kimlik doğrulaması kimlik bilgileri için kullanılacak kullanıcı adını belirtin.

·         Parola - Kimlik doğrulaması kimlik bilgileri için kullanılacak parolayı belirtin.

 

Not:

Aygıtta Kimlik Doğrulaması özelliği etkin değilse, aygıt kullanıcısının kimlik bilgilerini gerektirecek şekilde yapılandırılan tüm önceden tanımlanmış klasörlere gönderi yapan kullanıcılardan oturum açma bilgilerini girmeleri istenir.

Klasörü Erişimini Sına

Klasörün varolduğunu ve aygıt tarafından erişilebildiğini doğrulamak için Klasör Erişimini Sına’yı tıklatın. Klasöre erişmek için Genel Kimlik Bilgileri kullanılacaksa, sınamayı tamamlamak için Ekle veya Düzenle sayfasında kimlik bilgilerini sağlamanız gerekir.

Klasöre erişmek için aygıt kullanıcısının kimlik bilgileri kullanılacaksa, sınamayı tamamlamak için istendiğinde kullanıcı kimlik bilgilerini sağlamanız gerekir.

·         Kullanıcı Adı - Kimlik doğrulaması kimlik bilgileri için kullanılacak kullanıcı adını girin.

·         Parola - Kimlik doğrulaması kimlik bilgileri için kullanılacak parolayı girin.

Bu kimlik bilgilerini sınamak için Klasör Erişimini Sına’yı tıklatın. Bu kimlik bilgilerinin sınanmasını atlamak için İptal’i tıklatın.

Kimlik bilgilerinin doğrulanması biraz zaman alabilir. Kimlik bilgileri geçerli değilse, hata mesajının görüntülenmesi daha da uzun sürer. Kullanıcı kimlik bilgilerinizde değişiklik yapmanızı isteyen bir hata mesajı görüntülenir.

Yol geçerli değilse, hedef klasör yoktur veya yol adı fazla uzundur. Yol uzunluğu sınanırken, benzersiz ad olmasını sağlamak için varsayılan dosya adına tarih ve saat bilgilerinin ekleneceğini varsayan bir en kötü durum senaryosu kullanılır.

Dosya Ayarları

Sabit Dosya Adı Öneki

Her aygıttan gelen dosyaları benzersiz şekilde tanımlamak için Sabit Dosya Adı Öneki ayarını kullanın. Her aygıt benzersiz bir önekle yapılandırılabilir. Bu işlem, iki veya daha çok aygıt aynı hedef klasöre belge tararken gereksiz tekrarları önlemenin yanı sıra, belgenin nereye tarandığını izlemeye de yardımcı olur.

Sabit dosya adı önekini etkinleştirmek için:

1.       Sabit Dosya Adı Önekini Etkinleştir’i seçin.

2.       Dosya Adı Öneki alanına üç harfli bir önek yazın.

3.       Bu sayfadaki tüm ayarları tamamladığınızda Tamam düğmesini tıklatın.

Klasöre kaydedilen her dosya için önek varsayılan dosya adının başına eklenir. Kullanıcı sabit dosya adı önekini değiştiremez.

Kullanıcı Adına Göre Klasör Oluştur

Kullanıcı Adını Esas Alan Klasör Oluştur ayarı seçildiğinde, tüm dosyalar klasör hedefindeki bir klasöre (örn. dizin) gönderilir. Klasörün adı, aygıtta oturum açılan kullanıcı adı olur. Klasör yoksa, hedef klasörde oluşturulur. Kimlik doğrulaması kullanılmıyorsa, klasör adı olarak genel kullanıcı oturum açma adı kullanılır.

Meta Veri Dosyası Biçimi

Meta veri dosyaları, taranan her belge için aygıtın adını ve dosyanın özelliklerini de kapsayan bilgiler içerir. Bu dosyalar, taranan belgelerin izlenmesini ve dağıtımını kolaylaştırmak için sık sık diğer uygulamalar tarafından kullanılır. Meta veri dosyaları taranan belge ile aynı klasör hedefine yerleştirilir.

Meta verilerinin oluşturulacağı dosya biçimini belirtmek için Meta Veri Dosyası Biçimi ayarını kullanın. Biçim, genellikle diğer uygulama tarafından belirlenir. Hangi biçimi seçmeniz gerektiği konusunda lütfen diğer uygulamanızla birlikte verilen belgelere bakın.

·         Yok - Meta veri dosyası oluşturulmaz.

·         XML - Meta verileri XML biçiminde sağlanır.

·         HPS - Meta verileri HPS biçiminde sağlanır.

 

Not:

 Dosya biçimi olarak Yok’u seçerseniz, meta verileri oluşturulmaz.

Varsayılan Belge Ayarları

·         Renk Tercihi - Renk Tercihi açılan listesinden taranan belgenin varsayılan rengini seçin.

·         Çözünürlük - Çözünürlük açılan listesinden taranan belgenin varsayılan çözünürlüğünü seçin.

·         Dosya Biçimi - Dosya Biçimi açılan listesinden taranan belgenin varsayılan dosya biçimini seçin.

·         Varsayılan Dosya Boyutu - Varsayılan Dosya Boyutu listesinden taranan belgenin varsayılan dosya boyutunu seçin.

 

Not:

Bunlar, taranan belge için geçerli ayarlardır. Kullanıcı gerekirse bu ayarları aygıtın ön panelinden değiştirebilir.